lauantai 11. huhtikuuta 2015

Kestävät lelut hukassa

Eläin kauppaan astuessa tai kaupassa lemmikkihyllylle mentäessä on ne täynnä kaiken maailman leluja. On erikokoisille koirille sopivia leluja, aktivointii tarkoitettuja leluja, vinkuvia leluja yms. Siis luulisi että jokaiselle löytyy se sopiva. Siitä huolimatta Iisakin lelukoppa näyttää tältä. 


Näistäkin lähes kaikki ovat jollain tapaa jo rikottuja tai sitten Iisakki ei tykkää leikkiä niillä. Ongelma ei siis ole se että ei valikoimasta löytyisi sopivia vaan siitä että mikään ei kestä Iisakin käytössä. En tiedä kuinka suuri ongelma tämä on mutta uskon kuitenkin että emme ole ainoa perhe jossa lähes kaikki lelut rikotaan. Meillä tällä hetkellä ehjänä ovat ainoastaan aktivointilelut ja pallot. Toisaaltaan jos tätä positiivisesti ajattelee, ei sentään revi ja riko huonekaluja yms. 


Paljon on erilaisia leluja kokeiltu, on tehty itse sekä ostettu kaupasta. Mikään ei vaan tunnu kestävän tätä termiittiä. Olisihan se helppoa jos herra tykkäisi leikkiä palloilla tai naruleluilla jolloin niitä löytyisi kestäviä tai uusien hankkiminen ei veisi niin hirveästi rahaa. Mutta tämä herra rakastaakin leluja jossa kankaan sisällä on jokin vinkuva osa eli siis niitä ”tyypillisiä” leluja. Oikeastaan harmittaakin, kun jossain kaupassa on myyjäkin sanonut että on kestäviä leluja. Ja mitä sitten kävikään, Iisakki on leikkinyt 10min ja jokin osa jo puuttuu. Itse tekemällä tulisi siis halvemmaksi. Tähän mennessä kestävimmät lelut ovat olleet Ikean pehmolelut tai kirpparilta löydetyt vauvojen uniriepu lelut. 

Tietenkin tiedän ja ymmärrä että koira leluistakin on tullut melkoinen bisnes niin kuin kaikista muistakin lemmikkiin liittyvistä. Ihmiset käyttävät lemmikkeihin paljon rahaa ja osalle se on se lapsen korvike. Kuitenkin toivoisin että kun ostan sen 10€ lelun, kestäisi se kauemmin käyttöä kun sen 10min. Lelut ovat kuitenkin suunniteltu koirille, mutta eivät silti kestä käyttöä. En meinaan usko että Iisakki vaan olisi jotenkin erityinen rikkoja vaan kyllä muutkin ne lelut rikki saa.Tässä nyt vähän enemmän asia postaus. Toivottavasti piditte ja tietenkin olisi mukava kuulla mielipiteitänne ja kokemuksianne asiasta. 
Rikkooko teillä koira/koirat lelunsa? Tiedättekö jotain leluja jotka kestäisivät?

~Venla3 kommenttia:

 1. Meillä ei ole villat rikkonut mitään, mutta Martan leluilta irtoaa välillä hännät ja korvat. Erityisesti vetoleluissa tarvitaan superkestävia juttuja :-)

  Meillä onkin vakiintuneet leluiksi kaikki Kong-tuotteet. On ihan normikongia, putkea, keppiä ja palloa :) Ne ovat ainakin hyvin kestäneet pennunkin retuutukset ja puremiset.

  VastaaPoista
 2. Anonyymi12.4.15

  Meidän Lady rikkoo kaikki pehmolelut, mutta ollaan löydetty pari kestävää lelua: koink iso pallo, koink joku akvitointipallo ja sit oink oink pallo

  VastaaPoista
 3. Mun nyt vuoden ikäisellä isovillakoiralla on pisimpään pehmoleluista kestäny kans juurikin nuo ikean rotat, hiiret ja marsut. Nyt se on kyllä ruvennu leikkimään pehmoleluilla niin, että se järsii korvat ja hännät (ja usein myös silmät) irti.
  Vinkuleluissa taas on se ongelma, että kun niitä on niin mahdottoman kiva vingutella, niin menee juurikin se 10min ja lelu ei vingu enää.. :D
  Meillä on toistaiseks nyt kestäny matonkuteesta itse tehdyt vetolelut ja ihan se perus Kongi ehjänä, käytössä ovat olleet ihan alusta (viime kesäkuusta) asti.

  VastaaPoista