tiistai 9. kesäkuuta 2015

Mätsäreissä

Aamu starttasi taas tyypilliseen tapaan luonnollisella herätyskelolla eli Iisakin herättämänä, tosin tällä kertaa vain muutamaa minuuttia ennen herätyskelloa. Aamupala Iisakille ja pikainen pissatus, jonka jälkeen herra päättikin jäädä ulkoilemaan. Kello tikitti eteenpäin hurjaa vauhtia ja pientä juoksentelua oli kun tavaroita etsiskelin. Kaverini Sussu ja hänen koiransa Muru tulivat meille vähän ennen kymmentä. Sitten enää loput tavarat kassiin, koirat autoon ja kuonot kohti mätsäreitä. Tällä kertaa mätsärit olivat ShowHaun Roadshown yhteydessä Turun lemmikkiasemalla.

 Paikanpäällä otettiin koirat pois autosta ja häkit kantoon. Ihmisiä koirineen oli tässä vaiheessa jo jonkun verran eli ihan hyvä että oltiin hyvissä ajoin paikalla. Katsottiin häkeille hyvät paikat ja lähdin jonottamaan ilmoittautumiseen. Sussu päätti tällä kertaa jättää välistä, koska Muru ei ollut ihan edustuskunnossa. Ilmoittautumisen jälkeen suuntasimme valokuvakseen eli siis Roadshown aikana kuvataan koiria ja koirien kuvat menevät kuonokirjaan jossa niitä voi äänestää. Olisin halunnut tähän postaukseen linkin Iisakin kuonokirjaan, mutta valitettavasti palvelussa on ollut ruuhkaa ja kuvia ei ole vielä tullut. Joten linkki tulee myöhemmin, kunhan kuvat saadaan. Tosin saa nähdä millainen kuva on koska Iisakki oli päässyt sopivaan vahtiin räksyttämisen kanssa. Kuvauksista sai myös mukaan herkku kassin.

 Kuvausten jälkeen käveltiin alueella, totuteltiin muiden koirein läsnäoloon ja käytiin kaupassa ostoksilla. Tosin tällä kertaa mukaan tarttui vain muutama korva ja yksi nanna pussi. Pentujen kehä alkoi kahdentoista aikaa joten aikaa oli hyvin. Koitin purkaa Iisakilta ylimääräistä energiaa, mitä tuntui silloin olevan aika paljon, ja saada kontaktia koiraan mutta enhän minä ollut läheskään niin kiinnostava kuin ympäristö. Pienten aikuisten kehien loputtua päätin käydä Iisakin kanssa pyörähtämässä kehässä, koska viime kerralla kuljettiin kokoajan nokka maassa. Tälläkin kertaa maa veti puoleensa mutta toivoin että pieni tutustuminen pohjaan auttaisi. Pian alkoikin pienten pentujen kehä. Katseltiin muutamien pyörähdykset ennen omaa vuoroa ja en voi muuta kun ihailla sitä miten toisten pennut ovat jo niin kärsivällisiä ja mitään temppuiluja ei tehdä. En tiedä harjoittelevatko ne sitten niin kamalasti vai mikä siinä on.  Itselleni tärkeintä on kuitenkin se että koira viihtyy. Pian olikin meidän aika mennä kehään. Tällä kertaa oli kehässä toimiminen vähän erilaista kuin aikaisemmissa mätsäreissä. Ensin koira pöydälle katsottavaksi, Iisakki oli jälleen reippaana ja tervehti iloisesti tuomaria, ainoastaan hampaitaan ei olisi halunnut näyttää mutta suostui lopulta nekin näyttämään. Sen jälkeen koiran kanssa juoksutus yksikseen ja Iisakki liikkui 
kohtuullisen hyvin. Lopuksi vielä yhdessä ympäri ja loppuun seisotukset. Saatiin punainen nauha ja olin tyytyväinen. Punaisten kehässä ei sijoitusta saatu.


Pienten pentujen kehän loputtua pakkailimme tavaroita ja katsoimme lapsi ja koira kehän, jonka jälkeen suuntasimme bussipysäkille missä odottelimme bussia aikas kauan. Kotiin päästyämme Iisakki oli sen verran väsynyt että loppu päivä meni lepäillessä. Päivä oli minun mielestä kaikin puolin onnistunut ja kaikista tärkeintä oli että koiralla ja itsellä oli hauskaa.

Onko joku muu ollut ShowHaun RoadShow kiertueella? Mitä piditte tapahtumasta? Jos olitte kuvaksissa tai olette luoneet kuonokirjaan sivun, niin laittakaa linkki kommentteihin.


~Venla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti