maanantai 1. kesäkuuta 2015

SINÄ LOUKKASIT MINUAMinä ja yli sata muuta blogia on mukana Tipulassa-blogin kampanjassa SINÄ LOUKKASIT MINUA. Kampanjan aiheena on tarttua nettikiusaamiseen ja siihen, miten julmaa se voi olla.

Tipulassa-blogin Emonen kyseli tuossa jonkin aikaa sitten blogeja mukaan kampanjaan ja enhän minä voinut muuta kun lähteä mukaan. SINÄ LOUKKASIT MINUA kampanjan idea on aivan mahtava ja aihe on todellakin minulle tärkeä.
Sosiaalisesta mediasta ja ylipäätään netistä on tullut kiusaajien uusi temmellys kenttä. Mikäs siinä nettihän tarjoaa aivan loistavat puitteet kiusaamiseen ja kiinnijäämisen riski on pieni. Anonyymisti tai salaprofiilin takaa on helppo lähetellä viestejä ja kommentteja joita ei aina edes ajatella. Kuitenkin nyt maailmalta on kantautunut ikäviä uutisia siitä kuinka nuoret ovat tappaneet itsensä nettikiusaamisen takia. Mistähän tämäkin mahtaa johtua? Turha syylistä sosiaalisen median sivustoja joissa kiusaajia ei saada jäljitettyä vaan olisi aika katsoa peiliin ja ajatella miten itse käyttäytyy netissä.

Sitten itselleni ehkä siihen tutuimpaan aihealueeseen eli bloggaajan rankkaan elämään. Itse olen onneksi vielä säilynyt ilman ikäviä kommentteja mutta valitettavasti blogeissa pyöriessäni niihin törmään todella usein. Oli blogisi millainen vain, kirjottaisit mistä vaan tai olisit itse ihan millainen vaan ikäviä kommentteja kaivetaan ihan mistä vaan. Jokaisen uuden bloggaajan on varauduttava blogia perustaessaan niihin ikävien kommentteja läjään. Nuoremmille sanotaan että älkää perustako blogia koska että ole valmiita ottamaan sitä kaikkea roskaa selkään. Mutta miksi näin pitää olla? Miksei jokainen voisi hyvissä mielin perustaa blogia ja tietää että roskaan ei tule?


Kiusaamattomasta netistä ollaan vielä kaukana mutta muutos lähtee teistä ihmisistä. Jokainen joka tekee päätöksen olla kiusaamatta netissä, on jo edistys askel eteenpäin.

Arvosteletko kaupan kassajonossa muiden ruokaostoksia ja ulkonäköä? Kommentoitko leikkipuistossa vanhemmalle, miltä tämän lapsi näyttää? Kerrotko kanssaihmisille, kuinka rumia, ällöttäviä ja vastenmielisiä he ovat? Kehotatko ostarilla pyörivää nuorta tekemään itsemurhan?

"Vitun kaksnaamainen pullukka huora! Tajuutsä et kukaan ei lue sun blogii koska oot niin säälittävä, etkä saa ikinä munaa tolla naamalla ja parempi jos vaa tekisit jotai tolle naamalles... painu sinne vittuun mistä tulitki ja kato peiliin ja jätä ne pullat yms. pois ihan suosiolla. Oot sairas ja lihava lehmä! ammu ittes!"

"Kateelliset muuta keksi." väitätkö että joku olisi sinulle kateellinen? :D sinun elämässäsi ei ole mitään kadehdittavaa tai ihanteellista. Ruma, Läski, loismatonen joka kuluttaa yhteiskunnan rahoja."

"sun muodoillas et oo voinu sairastaa anoreksiaa, oot säälittävä huomiohuora jolla ei ole yhtään ystävää ja joka baarissa istuu yksin nurkassa turpa kiinni"

”Mietin kuvia katsoessa, kuinka Eve on tosi pullukka. Olet kertonut syömis ongelmista hänen kanssaan. Ei hän kyllä näytä yhtään siltä ettei ruoka maistu. No, tietty jos annat makeita välipaloja asia saa toisen näkökannan. Silloinhan ruoka ei enää maistu ja lihominen on taattu. Eikö neuvolassa jo puututa asiaan? Ylipainoinen lapsi noin varhaan on kyllä lihava nuori/aikuinen.” (Kyseessä on normaalipainoinen vauva.)

”Usein sanotaan, että geenien sekoittaminen tuottaa terveitä jälkeläisiä. Aina se ei kuitenkaan näy sattuvan kohdalle." (Kirjoittajan lapsen vammaisuudesta.)

"Vittu oot nolo tapa ittes"

"ootko harkinnu itsarii? Jos oot ni mitä sä tääl enää oot?"


Ilkeät kommentit loukkaavat myös netissä. Me toivomme asiallista kommentointia blogeihin.

A girl with too many pictures  -  Ai karkkii!  -  Aiatar  -  Aikuistumiskipuja  -  All hearts are wonderful  -  Am I Invited  -  Annun elämä uusiksi  -  Arkilove  -  By Tinja Katariina  -  Elämänilon alkulähteillä  -  Elämää pyörätuolista käsin  - Emilia Christine  -  Enni Heidi  -  Ennin kengissä  -  Essi Maaninka  -  Fifty Ways  -  Haaveilen kaikesta  -  Haaveita ja oikeeta elämää  -  Harmaa ja muut iloiset värit  -  HeioonJenna  -  Hulivilini  -  Ida Parviainen  -  Ihanan karmea  - Ikimuistoista  -  Inku-chan  -  Inspiration  -  Jemppuu  -  Jenni's Lullaby  - Kaaosta ja kukkamekkoja  -  Kadun aurinkoisella puolella  -  KIDULT  - Kitujainen.com  -  Kotiäidin elämää  -  Kouluta Ite Paremmin  -  Kun äiti kelaa  - Kuvastin  -  Käenpesä  -  Lady of The Mess  -  Leveämmin hymyilevä perhe  - Chasing Happiness  -  Life à la Annika  -  Life is an illusion  -  Lifestyle by Maiju Kristiina  -  Love yourself first  -  Loyal Companion  -  Maalia kohti  - Mammalaiffii  -  Mansikkatilan mailla  -  Marjukka Katariina  -  Meidän Pieni Ryyni  -  Mieleni on maalaus  -  Minäkö keski-ikäinen?  -  Moonika Kristiina  - Munakoisoni ja minä  -  My life, with love Alesya  -  Nani - Be yourself  - Napsahduksia  -  Natalia  -  Never Give Up  -  Nightwish Diamonds  -  Nuori ajattelija  -  On my way  -  Operaatio Äiti  -  Optimismia ja energiaa  -  Outi's life  -  paint my house BLACK  -  Paiqo  -  Perhosia masussa  -  Pieni Lintu  - Pikku Bambin Blogi  -  Pinkit korkokengät  -  Privaattikamaa  -  Rakkaudella Hannele  -  Reborn Beast  -  Rouva Y  -  Ruusumäki  -  Saijis  -  Smagatsoff  - Something different by Emilia  -  Spread your wings  -  Syvältä  -  Tassuttelijan päiväkirja  -  Teijan Kauneus Blogi  -  The Blind Leap  -  The Diary of Mariella Elisabeth  -  The World According to Jani  -  Thrill Me Tonight  -  Tipulassa  - Touch the sky  -  Tuulanneli  -  Unelmia jahdaten  -  Unelmiin tai sinne päin  - Vilhelmiina Lyydia  -  Waldgeistory  -  Weekend Chic  -  XL elämää  -  Zeninan  -  Äiti ja melukylän lapset  -  Äiti on vihannes  -  Äiti yrittää

1 kommentti: