sunnuntai 4. tammikuuta 2015

Koirien myrkyttäjätjoudumme aina aika välein itseasiassa liian usein lukemaan juttuja koirine myrkyttäjistä. Sana myrkytetty lihapala tai muu vastaava nostattaa koiran omistajissa monia tunteita: Vihaa, suuttumusta, raivoa, pelkoa yms. Suurimpana kuitenkin lähes kaikilla pelko oman koiransa puolesta, varsinkin niillä kenellä koirat laittavat suuhunsa kaiken mitä ulkoa löytävät. 

Me koiran omistajat saamme olla kiitollisia ja onnellisia nykyään kaikilla jatkuvasti käytössä olevasta netistä ja sosiaalisen median nopeudesta. Sana kirii nopeasti kun jostain on myrkytettyjä lihoja yms. löydetty mutta valitettavasti niitä ei aina huomata ajoissa ja joku koira on ehtinyt niitä syömään. Nämä lihan palat ovat olleet jo monelle rakkaalle lemmikille kohtalokkaita mutta täysin turhia menetyksiä. Koirien omistajat ovat myös ruvenneet rajoittamaan koirien touhuja. Luin juuri Facebookissa kun yksi mies kyseli millaisia kuonokoppia suositellaan mäyräkoirille, koska hän leimaantuu enemmin aggressiivisten mäyräkoirien omistajaksi kun myrkytettyjen koirien. 

Toisaaltaan sosiaalinen media luo haitta puolen sillä siellä pääsee kokoontumaan ryhmät jotka puolustavat myrkytyksiä tai ne ketkä tekevät niitä. Satuin itse sattumalta löytämään Facebookissa yhteisön koirien myrkyttäjien puolustajat. Selattuani sivuja hetken todellakin nousi viha pintaan miten ihmiset voivat ajatella niin tai edes puolustaa myrkyttäjiä. Sivulla sanotaan että: ”Emme vihaa koirien myrkyttäjiä, koska he ennaltaehkäisevät koiranomistajien ja itse koirien aiheuttamia häiriö- ja uhkatilanteita”. He siis ovat sistä mieltä. Se mikä eniten ihmetyttää sivulla on se että ne syyttävät koiria. Koiran käytös on aina omistajan aiheuttamaa, jos koira käyttäytyy hyvin, on se kasvatettu jos ei käyttäydy hyvin, on sitä kohdeltu huonosti. Kaiken pahan alku on siis me ihmiset, ei koirat. Ja jos todella mietitään: eniten tappava eläin on ihminen ja eniten eläimiä tappava eläin on ihminen. Mutta kyseisillä sivuilla on turha ruveta väittelemään koska siitä ei mitään hyödy.


Mutta mikä on näiden myrkyttäjien motiivi? Onko jokaisella sama vai kenties jokaisella oma motiivit? Sitä en voi tietää ainoastaan arvailla. Heillä on jotain koiria vastaa, he pelkäävät koiria, jotain traumoja koiria kohtaan, kateus… Jotain siellä päässä liikkuu siinä kohtaan tai ei yhtään mitään. Ehkä olisi kiva tietää mitä niiden päässä liikkuu tai ehkä ei koska en välttämättä haluisi tietää. Kuitenkin toivon että he edes miettisivät tekojaan tai katuisivat. Miettisivät jos heidät itsensä myrkytettäisiin tai heidän rakkaansa kuolisi koska oli saanut myrkkyä, vaikku luuli vain saavansa herkkua. 

Lähes jokainen koira on omistajalleen rakas perheen jäsen joten miksi jonkun tarvitsee viedä se pois täysin ilman syytä. Vastuulliset koiran omistajat eivät voi sille mitään että jotkut eivät huolehdi koirastaan kunnolla ja sen syystä heidän koiransa käyttäytyvät huonosti. Tarvitseeko siitä kuitenkin rangaista muita. Antaisitte sitä myrkkyä ihmisille ei koirille jotka ovat täysin viattomia. Jos vaan jotenkin voisin estää sen, mutta en pysty yksin vaikuttamaan näihin myrkyttäjiin. Silti toivon että kenenkään ei tarvitsisi menettää rakasta lemmikkiään täysin ilman suotta. Joten jos löydätte lihaa makkaraa tai muuta maasta kerätkää ne pois maasta ja laittakaa sosiaalisen mediaan ilmoitusta koska silloin ihmiset osaavat olla tarkkoina koiriensa kanssa.

~Venla
 

10 kommenttia:

 1. Aww ihana ja erilainen blogi sulla :3 ulkoasu on ihanan pirteä :)

  VastaaPoista
 2. Vitsi kun hyvä kirjoitus!
  Koitin hei liittyä mukaan sun matkaan kun tää blogi on tosi mielenkiintoinen ja rakastan kaikkia koirablogeja mutta se näytti vaan erroria! :o mun koneessa on varmaan jotain vikaa mut yritän hetken päästä uusiks! :)

  VastaaPoista
 3. Suloinen koira sulla! :) Itse olen törmännyt myös näihin myrkytys tapauksiin. Ulkoilutin aikoinani erään yrityksen 3 vahtikoiraa, joita käytettiin myös ajokoirina. Kaksi koirista oli vanhempia ja ne kuolivat vanhuuteen. Homma loppui siihen, kun joku oli käynyt laittamassa myrkkyä viimeisen elossa olevan koiran ruokaan :( Se oli hieno koira ja hyvä ajamaan. Hirveitä asioita ihmiset tekevät kateudesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitoksia. Ja juuri näitä tarinoita saa kuulla, joka on todella ikävää.

   Poista
 4. Anonyymi5.1.15

  hämmentävää että oot jo 17, kirjotat yhtä huonosti kuin ala-astelainen :D tosi paljon kirjotusvirheitä yms.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedän hyvin että osaa ihmisistä kirjoitusvirheet häiritsevät todella paljon. En kuitenkaan itse huomaa virheitäni, vaikka lukisin tekstin monta kertaa läpi. Toiseksi en niille myöskään mitään mahda. Eikös tänne synnytä oppimaan? Ehkä tämä on minulle se tapa jolla pyrin petraamaan kirjoituksiani.
   Poista

   Poista
 5. olipas mielenkiintonen postaus! ja ihanan omaperänen blogi ja ulkoasu:)

  VastaaPoista